Põhi:
150 g pehmet võid
100 g suhkrut
3 munarebu
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Beseekiht:
100 g suhkrut
3 munarebu
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Beseekiht:
3 munavalget
150 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
50 g mandlilaaste
Vahele:
150 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
50 g mandlilaaste
Vahele:
2 dl 35% rõõska koort
maitse järgi suhkrut
400 g kohupiimakreemi
200 g meelepäraseid marju
(minul olid seekord külmutatud vaarikad)
Vahusta pehme või suhkruga kohevaks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa jahu piimaga vaheldumisi tainale ja sega ühtlaseks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri tainas ühtlase kihina sinna peale.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa, pidevalt edasi vahustades,hulka ka suhkur ja vanilje. Määri besee ettevaatlikult ahjuplaadile tainakihi peale. Puista peale mandlilaastud.
Küpseta 175-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni beseekiht on kergelt kuldne ning alumine kiht läbi küpsenud.
Võta tordipõhi ahjust välja, lase täielikult jahtuda, siis lõika kaheks tükiks. Aseta üks tordipõhi serveerimisalusele.
Vahusta rõõsk koor suhkruga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiim ning marjad. Sega õrnalt läbi ning laota kreem tordipõhjale. Kata teise tordipõhjaga.
Hoia torti serveerimiseni jahedas, maitseb kõige paremini kui on mõned tunnid maitsestuda jõudnud.
maitse järgi suhkrut
400 g kohupiimakreemi
200 g meelepäraseid marju
(minul olid seekord külmutatud vaarikad)
Vahusta pehme või suhkruga kohevaks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa jahu piimaga vaheldumisi tainale ja sega ühtlaseks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri tainas ühtlase kihina sinna peale.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa, pidevalt edasi vahustades,hulka ka suhkur ja vanilje. Määri besee ettevaatlikult ahjuplaadile tainakihi peale. Puista peale mandlilaastud.
Küpseta 175-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni beseekiht on kergelt kuldne ning alumine kiht läbi küpsenud.
Võta tordipõhi ahjust välja, lase täielikult jahtuda, siis lõika kaheks tükiks. Aseta üks tordipõhi serveerimisalusele.
Vahusta rõõsk koor suhkruga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiim ning marjad. Sega õrnalt läbi ning laota kreem tordipõhjale. Kata teise tordipõhjaga.
Hoia torti serveerimiseni jahedas, maitseb kõige paremini kui on mõned tunnid maitsestuda jõudnud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar