pühapäev, 18. september 2016
Pariisi õunakook
Koostis:
* 1,5dl jahu
* 1dl suhkur
* 1 spl küpsetuspulber
* 0,25spl sool
* 1tl vanillisuhkur
* 3 muna
* 3spl õli
* 1dl piim
* 800gr õunu
Kate
* 0,75dl suhkur
* 1 muna
* 50gr võid
Määri 24cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga või kata lahtikäiva kookivormi sisus küpsetuspaberiga.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa muna, õli ja piim.
Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud tainasse ning vala segu koogivormi.
Küpseta ahjus 25-40 minutit.
Vahepeal valmista kate. Sega omavahel suhkur, muna ja sulatatud või ning vala segu koogile.
Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri.
Kui kooki jätkub, siis on tänu suurele õunakogusele mahlakas ja maitsev ka paari päeva pärast.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar