neljapäev, 16. november 2017
Kohupiima-martsipanikook kõrvitsaga
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
25 g soolapähkleid
0,25 tl kaneeli
50 g võid, sulatatuna
Täidis:
300 g puhastatud ja kooritud kõrvitsat
600 g kohupiimapastat
200 g kohupiima (kandilises pakis)
50 g (Demerera) suhkrut
4 muna
0, 5 tl kaneeli
1 sl (täistera kaera)jahu
150 g martsipani
Lõika puhastatud kõrvits väiksemateks tükkideks ning rösti neid ahjus 170 kraadi juures u 30 min või seni, kuni kõrvitsatükid on pehmed. Seejärel püreesta ühtlaseks massiks.
Põhja valmistamiseks jahvata küpsised peeneks, haki pähklid peeneks. Ühenda omavahel küpsisepuru, pähklipuru ja kaneel ning lisa segades juurde sulatatud või. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud kandilise vormi (20x24cm) põhjale.
Sega kohupiimad omavahel. Lisa segades juurde suhkur, munad, kaneel, kaerajahu ning kõrvitsapüree. Tükelda martsipan ning sega täidisesse. Lase saadud segul toatemperatuuril seista 1 tund, sest nii sulab sobiv kogus martipani tükkidest kohupiimaseguga. Kui tunnike on möödas, sega täidis veelkord läbi, vala siis vormi ning küpseta 170 kraadi juures 40-50 min.
Allikas: Kokkama Ragnega
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar