Põhi:
175 g toasooja võid
1,5 dl suhkrut
1 munakollane
5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl vanillisuhkrut
1 sl vett
Kohupiimatäidis:
400 g kohupiimapastat
3 muna
1 munavalge
1 sl vanillisuhkrut
2 dl suhkrut
0,5 dl kartulijahu
0,5 dl rabarberimahla (potist)
Rabarberikate:
500 g rabarbereid
0,5 dl vett
1 dl suhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munakollane. Sega kuivained omavahel ja lisa vahule. Pane kolmandik tainast kõrvale. Sega ülejäänu hulka 1 sl vett (kuni 2sl) ning suru saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud 20x30 cm suuruse koogivormi põhja.
Puhasta rabarberid ja tükelda, pane potti koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, keera pliit välja ning jäta kaane alla hauduma 15 minutiks. Kata tainas nõrutatud rabarberikattega (hoia vedelik täidise jaoks).
Vahusta munakollased tavalise ja vanillisuhkruga. Sega hulka kohupiim koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga kohupiimavahu hulka.
Vala täidis rabarberitele ja puista peale kõrvalepandud tainapuruga.
Küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit.Lõika jahtununa tükkideks. Teisel päeval maitseb veel paremini :)
Puhasta rabarberid ja tükelda, pane potti koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, keera pliit välja ning jäta kaane alla hauduma 15 minutiks. Kata tainas nõrutatud rabarberikattega (hoia vedelik täidise jaoks).
Vahusta munakollased tavalise ja vanillisuhkruga. Sega hulka kohupiim koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga kohupiimavahu hulka.
Vala täidis rabarberitele ja puista peale kõrvalepandud tainapuruga.
Küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit.Lõika jahtununa tükkideks. Teisel päeval maitseb veel paremini :)
Allikas: "Rabarberikoogid ja -magustoidud" sarjast 100 rooga & blogi: Zoozi tegemised: http://zoozi-tegemised.blogspot.com/2011/05/rabarberi-kohupiimakook.html
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar