kolmapäev, 4. aprill 2012

Marineeritud kalkuniliha


0,5 kg  kalkuni rinnaliha
1 dl nisujahu
soola
musta pipart
1-2 lahtiklopitud muna
õli (praadimiseks)

Marinaad:0,75 l vett
1 viilutatud porgand
1 viilutatud sibul
5 tera musta pipart
2 loorberilehte
1 sl suhkrut
1 sl soola
1-1,5 sl äädikat


Lõika kalkuni rinnalihast ristikiudu umbes 1 cm paksused viilud ning vasarda need lihahaamriga mõlemalt poolt õhemaks. Lõika umbes 4 x 5 cm tükkideks.Sega jahu soola ja pipraga ning veereta lihatükke esmalt maitsestatud jahus ning kasta siis lahtiklopitud munasse. Prae pannil lihatükke mõlemalt poolt keskmisel kuumusel ning aseta seejärel kaussi.

Marinaadi jaoks kuumuta potis vesi, porgandi- ja sibularattad, pipraterad, loorberilehed, suhkur ja sool keemiseni. Keeda, kuni porgand on kergelt krõmps, aga mitte veel pehme. Tõsta pott tulelt, lisa äädikas (marinaad peab tulema kange). Lase jahtuda. Kalla jahtunult marinaad kaussi laotatud praetud lihalõikudele. Lase vähemalt järgmise päevani marinaadis maitsestuda.

Allikas: http://kokkama.blogspot.com/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar