esmaspäev, 30. jaanuar 2023

Sellerikana


900 g erinevaid kanatükke

u 400 g sellerit (5-6 vart)

Paar porgandit

Punast sibulat

1 küüslaugupea

(1 tl kuivatatud peterselli)

1 sl sidrunimahla

1 sl riivitud sidrunikoort

(näpuotsaga tšillihelbeid)

oliiviõli

soola

musta pipart


Kanast võivad olla kintsud, poolkoivad, tiivad, nahaga fileetükid jne. 

Tükelda sellerivarred nii 4-5 cm pikkusteks juppideks. Lisasin ka kooritud ja tükeldatud porgandid ja sektoriteks lõigatud sibulad.

Küüslauk eralda küünteks, koori need.

Vali selline ahjuvorm, kuhu kanatükid enam-vähem ühe kihina ära mahuvad. Vala vormi põhja sorts oliiviõli ja lao kanatükid vormi. Raputa peale soola ja kuivatatud petersell. Kanatükkide vahele pista küüslauguküüned. Peale ja vahele laota kaootiliselt selleritükid. Tilguta peale sidrunimahla ja puista õige vähe tšillihelbeid. 

Nirista kõik see üle oliiviõliga. Täitsa lahke käega võib valada, et sellerid ikka kenasti õliga koos oleksid, siis röstivad nad mõnusalt kuldseks, kuivalt aga kõrbeksid pruuniks.

Tõsta vorm ahju ja küpseta 200 kraadi juures 45 minutit. Keera ahi kinni. Puista vormile riivitud sidrunikoor ja lase kinni keeratud ahjus tõmmata veel 15 minutit.

See retsept oli suur üllataja ja imehea :)


Allikas: Mari-Liis Iloveri blogist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar