esmaspäev, 22. august 2011

Seened vähese soolaga


Koostis:

1 kg kupatatud seeni - nt. või-, kase-, männi- või haavariisikaid

1.5 l vett
2 sl jämedat soola
2 kuni 3 tl 30% äädikat


Valmistamine:Puhasta, leota ja kupata seened.

Keeda vett 5 minutit, siis maitsesta soolaga. Lisa kupatatud seened ja kuumuta keemiseni. Lisa äädikas.
Tõsta seened steriliseeritud purkidesse, kalla peale kuum soolvesi.
Sulge purgid kohe õhukindlalt.


* SEENTE KUPATAMINE: Pane puhastatud seened kuuma vette (võta 3-4 liitrit vett 1 liitri seente kohta) ning keeda 10-20 minutit, olenevalt seente suurusest ja lihakusest. Seejärel nõruta ning loputa jooksva külma veega. Väga kibekate-mõrkjate seente (männi- ja kaseriisikad, võiseened) puhul korda kupatamist 2-3 korda.


Allikas: NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar