esmaspäev, 22. oktoober 2012

Kihiline peedi-juustusalat



Salat tuleks teha klaasist sirgeservalisse kaussi, et serveerimiseks kõik kihid kenasti näha oleks.

Koostis:

500 g keedetud peeti
250 g juustu
4 keedetud muna
4 kuni 5 marineeritud kurki
200 g külmutatud rohelisi herneid

Kaste:

250 g majoneesi
250 g hapukoort
0.5 tl soola
0.5 tl purustatud musta pipart

Kaunistuseks:

maitserohelist
soovi korral mõni keedetud vutimuna

Valmistamine:

Riivi peet, juust ja munad, haki marineeritud kurgid. Vala külmutatud herned keeva veega üle ja nõruta.
Sega kastmeained omavahel.
Lao salat kihiti kaussi: kõige alla herned, siis muna ja veidi kastet, edasi riivitud juust, peet ja kurk.
Kalla üle kastmega ja lase paar tundi kuni üleöö jahedas maitsestuda.
Vahetult enne serveerimist kaunista salat hakitud maitserohelise ja keedetud poolitatud vutimunadega.

 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar