teisipäev, 23. oktoober 2012

Lehttaignal seenepirukas





Vaja läheb:

250 gr pärmi-lehttainast
2-3 sl võid
1 sibul
seeni
soola
hapukoort
pipart
tilli

Haki sibul ja lõika seened viiludeks või tükkideks. Kuumuta pannil või, prae selles sibul läbipaistvaks (hoidu pruuniks kõrvetamast). Lisa seened, maitsesta soolaga ja prae veel umbes 5 minutit. Tõsta seened ja sibulad ootele.

Rulli sulanud tainas veidi õhemaks, kujult las jääda ristkülik, kui soovid ühte suurt pirukat. Mina seekord tegin nn. käepärasemad pirukad, mida ei pea enne söömist lõikama. Lõika servadest 1 cm kauguselt noaga taignasse terava noaga sisselõige, aga mitte päris lõpuni (võid teha seda ka mingi muu vormi või klaasiga). Selline "raam" aitab kaasa äärte kerkimisele.

Määri tainale, lõikest sissepoole ühtlaselt hapukoor. Sellel laota seene-sibulasegu. Jahvata peale pipart. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni piruka servad on kuldsed. Raputa pirukale rohkelt hakitud värsket tilli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar