esmaspäev, 4. veebruar 2013

Hakklihalasanje

  • 250 g lasanjeplaate

Hakklihakaste:
    • 500gr hakkliha
    • 2 tk hakitud sibulat
    • 1 tk riivitud porgandit
    • 1 kimp hakitud peterselli
    • 400 g purustatud tomatit
    • 1 tk puljongikuubikut
    • 2 dl vett
    • soola
    • musta pipart
    • 1 tl punet (mina ei pannud)

Juustukaste:
    • 50 g võid
    • 1 dl nisujahu
    • 1 l piima
    • soola 
    • musta pipart
    • 2 dl riivitud juustu
 
Valmista hakklihakaste: Pruunista pannil hakkliha, sibul ja porgand. Lisa petersell, tomatid, puljongikuubik ja vesi. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kastet kaane all 10 minutit, maitsesta punega.
Valmista juustukaste:
Sulata potis või, lisa jahu. Lisa vähehaaval piim ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Keeda 3 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pott tulelt ja sega juurde riivitud juust.
Võta ahjukindel vorm ja tõsta põhjale kiht juustukastet. Laota peale kiht lasanjeplaate, siis hakklihakastet ja peale juustukastet.
Korda 3-4 korda, kuni toiduained on otsas.
Pealmine plaatide kiht kata juustukastmega ja puista peale veel riivitud juustu.
Küpseta 225-kraadise ahju allosas 30-40 minutit.
Enne serveerimist lase veerand tundi seista - siis on lasanjet parem lõigata.
Allikas: Naminami

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar