neljapäev, 4. aprill 2013

Kana piri-piri (vürtsikas) kastmes



Jamie Oliveri lainetel:

KANA
4 suurt kanakintsu, naha ja kondiga
1 punane paprika
1 kollane paprika
6 värske tüümiani oksakest (mina panin kuivatatud tüümiani)

PIRI-PIRI KASTE
1 punasibul
4 küüslauguküünt (mina jätsin selle otseloomulikult välja)
1—2 tšillipiprakauna (mul neid polnud ja panin 0,5tl tšillipulbrit)
2 sl suitsupaprikapulbrit (mul seda polnud ja panin 1tl paprikapulbrit)
2 sidrunit
4 sl valge veini äädikat
2 sl Worcestershire'i kastet
suur kimp värsket basiilikut (ka seda mul kodus polnud)
vett

KANA:
Asetage kana kintsutükid plastlõikelauale, nahaga pool all, ning tehke lihasse mõned sisselõiked. Pritsige kanatükid oliiviõliga üle, maitsestage ja tõstke kuumale pannile, nahaga pool endiselt all. Küpsetage kuldpruuniks, seejärel pöörake ümber. Pöörake vahepeal kanatükid pannil ümber. Lõigake paprika ribadeks ning tõstke grillpannile. Grillige keskmisel kuumusel, paprikaviile pidevalt segades.

PIRI-PIRI VÜRTSIKASTE:
Koorige ja tükeldage punasibul ning pange koos nelja kooritud küüslauguküünega kannmikserisse. Lisage rootsudeta tšillipiprad, 2 supilusikatäit paprikapulbrit, 2 sidruni riivitud koor ja 1 sidruni mahl. Lisage segule 4 supilusikatäit valge veini äädikat, 2 supilusikatäit Worcestershire'i kastet, maitse järgi soola ja pipart, kimbuke basiilikut ning sorts vett. Püreerige ühtlaseks.

Kallake piri-piri vürtsikaste paraja suurusega ahjuvormi. Tõstke grillitud paprikatükid kastmesse ja lisage krõbedad kanatükid, nahaga pool üleval. Puistake peale tüümianioksakesed (eelnevalt võib neile veidi oliivõli peale pritsida) ning tõstke vorm keskmisele ahjusiinile, kuumus keerake 200 kraadi peale. Küpsetada seni, kuni kana on küps.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar