reede, 16. detsember 2016

Pärmitaigna kaneelisaiad



KOOSTISOSAD
50 g pärmi

0.5 dl käesooja vett

100 g võid

3 dl piima

0.5 tl soola

85 g suhkrut (1 dl)

1 tl uhmris peenestatud kardemoni

600-650 g nisujahu (umbes 10-11 dl)

Täidis:
100 g võid

85 g suhkrut (1 dl)

0.5 sl jahvatatud kaneeli

Määrimiseks:
muna

Lahusta pärm soojas vees (Mina lahustasin suhkrus).
Sulata või väikeses kausis. Lisa toasoe piim ja vala käesoe segu pärmi hulka. Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.
Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel. 
Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, jaota kolmeks.  Rulli iga osa 23x30 cm nelinurgaks. Määri täidisega (vajadusel valmista täidist juurde) ja keera rulli, alustades laiemast servast. 
Lõika rull 2-3 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad ahjuplaadile. Kata puhta rätikuga ja lase soojas veel umbes 20-30 minutit kerkida. 
Küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit.
Samast tainast võib valmistada ka pidusaia.
Allikas: Naminami.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar