* 100 g karulauku ( seekord panin pooleks spinatiga)
* 50 g röstitud indiapähkleid (piinia- või seedermänniseemneid või mandleid)
* 5-7 sl külmpressitud oliiviõli või meelepärast õli
* 50 g riivitud parmesani või muud kõvemat juustu
* soola
VALMISTAMINE
Pese karulauk ning kuivata hoolega. Lõika väiksemateks tükkideks. Pane hakitud karulauk, röstitud piiniaseemned või mandlid* ja 4-5 sl õli saumikseri anumasse ning püreesta. Lisa vähehaaval ülejäänud õli (õli kogust sõltub sellest, kui paksu/vedelat pestot soovid).
Lisa riivitud juust ning maitsesta soolaga.
Pesto säilib kinnises nõus külmkapis umbes nädal aega.
Nipid ja soovitused:Kui soovid pestot kauem (kuni mõni nädal) säilitada, siis pane jahtunud steriliseeritud purkidesse ja vala peale kiht õli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar