laupäev, 24. aprill 2021

Karulaugupesto

 


* 100 g karulauku ( seekord panin pooleks spinatiga)

* 50 g röstitud indiapähkleid (piinia- või seedermänniseemneid või mandleid)

* 5-7 sl külmpressitud oliiviõli või meelepärast õli

* 50 g riivitud parmesani või muud kõvemat juustu

* soola

VALMISTAMINE

Pese karulauk ning kuivata hoolega. Lõika väiksemateks tükkideks. Pane hakitud karulauk, röstitud piiniaseemned või mandlid* ja 4-5 sl õli saumikseri anumasse ning püreesta. Lisa vähehaaval ülejäänud õli (õli kogust sõltub sellest, kui paksu/vedelat pestot soovid).

Lisa riivitud juust ning maitsesta soolaga.

Pesto säilib kinnises nõus külmkapis umbes nädal aega.

Nipid ja soovitused:Kui soovid pestot kauem (kuni mõni nädal) säilitada, siis pane jahtunud steriliseeritud purkidesse ja vala peale kiht õli.

Allikas: naminami.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar