Tainas:
2 suurt muna
170 g Billington's rafineerimata suhkrut (2 dl)
1 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti
100 g sulatatud võid
150 g riivitud porgandit
120 g nisujahu (2 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
0.5-1 tl kaneeli
muskaatpähklit
Glasuur:
100 g maitsestamata toorjuustu
50 g pehmet võid
100 g Billington's rafineerimata tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti
Klopi munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa peenelt riivitud porgandid, sulavõi ja omavahel segatud kuivained.
Määri 20 cm läbimõõduga (lahtikäiv) koogivorm võiga ja puista üle jahuga (või vooderda küpsetuspaberiga). Kalla tainas vormi ning küpseta 200kraadises ahjus 20-30 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga - kui koogi keskele torgatud puutikk enam tainaseks ei jää, on kook valmis.
Jahuta. Kummuta või libista valmis kook vaagnale.
Sega toorjuustuglasuuri ained omavahel ühtlaseks ning määri jahtunud koogile.
Nipid ja soovitused:
Retseptis olev kook on tehtud pooleteistkoordsete kogustega ja küpsetatud 24 cm koogivormis.
Allikas: naminami.ee
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar