kolmapäev, 10. september 2025

Boršipõhi

Retsept nn boršipõhja tegemiseks - siis on talvel hea võtta!

Põhimõtteliselt on tegemist peedilisandiga ämbrisalatiga, nii et lisaks borši tegemisele võib seda köögiviljahoidist talvisel ajal ka lihtsalt salatilisandina kasutada.

NB! Selle koguse köögiviljade jaoks on vaja vähemalt 10liitrist supipotti!


Koostisosad:

2.5 dl  õli (u 200 g) 

1 kg  porgandit

1 kg  peeti

350-500 g  juursellerit

3 kg kapsast 

20 tera  musta pipart

5 sl jämedat soola (nt Meira meresoola) 

170 g  suhkrut (u 2 dl) 

5  loorberilehte

1 kg  tomatit

1 kg  sibulat

2-3 sl 30%list äädikat

tilli


Valmistamine:


Riivi porgandid, peedid ja juurseller jämedalt. Ribasta kapsad, haki sibulad ja tomatid tükkideks.

Kuumuta õli suures potis, lisa riivitud peet, porgand ja juurseller ning kuumuta 5 minutit.

Lisa kapsas, pipar, sool, suhkur ja loorberilehed ja keeda 20 minutit.

Lisa tomati- ja sibulatükid ja keeda veel 20 minutit. (Nüüdseks peaks köögiviljadest piisavalt vedelikku eraldunud olema. Kui ei, siis hauta veidi kauem.)

Kõige lõpuks lisa äädikas ja tükeldatud till ja keeda 2-3 minutit.

Vala kuumalt purkidesse ja kaaneta.

NB! Kõik köögiviljad on kaalutud PÄRAST puhastamist!

Supi tegemiseks lahjenda sisu veega või puljongiga 1:1, soovi korral lisa ka liha või vorsti ja kuumuta keemiseni. Timmi maitse soola, suhkru ja maitserohelisega parajaks. Serveeri hapukoorega.


Allikas: naminami.ee


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar