Koostisosad
PORTSJONEID: 1
Valmistamine
- 1
Lõika tomatitele terava noaga otsa ristlõige. Blanšeeri 20 sekundit keevas vees. Lase hetk jahtuda ja koori. Haki tomatid veidi väiksemaks. Tõsta potti.
- 2
Tükelda sibul, küüslauk, seller ja porgand. Kuumuta pannil õli. Passeeri kõik aedviljad (välja arvatud tomat, mis on juba potis) läbipaistvaks, kuid ära pruunista. Lisa pannil kuumutatud aedviljasegu tomatitele. Lase kastmel kaane all vaikselt podiseda 45 minutit kuni 1 tund. Mida kauem podiseda lasta, seda sügavama maitsega kastme saad.
- 3
Maitsesta soola, suhkru ja tšilliga, kui viimast kasutad. Jahvata lahke käega sisse musta pipart ning lisa ka peotäis basiilikulehti. Keeda ilma kaaneta veel 5–10 minutit.
- 4
Püreesta segu saumikseriga nii ühtlaseks, kui soovid. Kui meeldib, võid jätta kastmesse köögiviljatükke, aga kui eelistad ühtlast kastet, surista täitsa siledaks.
- 5
Lõpuks sega hulka veiniäädikas. Maitse ja kui tarvis, lisa veel soola, pipart või suhkrut.
- 6
Purgista kuumalt, nii purgid kui kaaned peavad kastme säilimise eesmärgil olema steriliseeritud. Allikas: omamaitse
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar