esmaspäev, 26. detsember 2011

Bolo de Merengue ehk beseekook kondenspiimaga


Koostis:
1 purk magusat kondenspiima
1 l piima
6 munakollast
2 tl maisitärklist
1 sl maisijahu
2 pakk Marie küpsiseid (võib kasutada ka Lotte vm küpsiseid)
1 kl kohvi
Besee:
6 munavalget
6 sl heledat roosuhkrut
3 sl seedermännipähkleid või piiniaseemneid. Neid võib enne kuival kuumal pannil kergelt röstida.
Besee valmistamiseks lisa munavalgetele teelusikatäis peensuhkrut ja vahusta mikseriga. Alusta vahustamist aeglaselt, tõsta tasapisi kiirust. Lisa munavalgetele ülejäänud suhkur ja vahusta suurel kiirusel, kuni mass muutub klaasjaks ja poorseks.
Valmistamine
Pane piim ja kondenspiim tulele, soojenda (ära keeda!), sega ükshaaval sisse munakollased
ning maistärklis ja -jahu, kuumuta paksenemiseni. Mikserda segu saumikseriga või köögikombainis (soovi korral võib lisada 1 tlbrändit, konjakit, Vana Tallinna, et muuta maitse tugevamaks).
Lao küpsetuspaberigavooderdatud ümmargusse koogivormi kohvistkorraks läbi pistetud küpsistest põhi, selle peale kreemikiht; jätka kihtideladumist vaheldumisi, kuni mõlemat jätkub(pealmiseks peab jääma kreemikiht). Kõige pealeläheb besee, millesse on segatud seedermännipähkleid.
Raputa mõned pähklid kaunistuseks ka kõige peale. („Jõulude puhul võiks ju besee peale panna ka pohli või jõhvikaid,“ suhtub Evelin Ilves taas retsepti loominguliselt.)
Küpseta 175 kraadi juures 7-8 minutit, kuni besee tipud värvuvad kuldseks.
Ongi valmis hõrgumast hõrk maius!
Serveeri jahtunult. 

Allikas: raamat Evelin Ilves "Kingitud maitsed"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar