esmaspäev, 26. detsember 2011

Kanamaksapasteet


 Vaja läheb (kuuele-kaheksale):


  • 500 g broilerimaksa
  • 150 g võid
  • 2 šalottsibulat, peenelt hakitud (mina kasutasin tavalist valget sibulat)
  • 2 küüslauguküünt, purustatud  (soovi korral)
  • 2 tl hakitud tüümianilehti
  • 50 m konjakit
  • 50 ml vahukoort
  • meresoola
  • värskeltjahvatatud musta pipar

Eemalda maksalt sidekoed ja kelmed. Kuivata köögipaberiga.
Kuumuta pannil 50 g võid ja prae sibul keskmisel kuumusel klaasjaks (umbes 2-3 minutit). Lisa soovikorral küüslauk ja kuumuta veel umbes 30 sekundit. Tõsta veidi kuumust, lisa maks ja tüümian ning prae 4-5 minutit kuni maks on kerelt pruunistunud, kuid seest kergelt roosa. Lisa konjak ja lase aurustuda. Küpseta maksa veel mõned minutid, kui leiad, et see ei ole päris küps.
Sulata ülejäänud 100 g võid.
Pane maks köögikombaini, lisa vahukoor ning maitsesta soola ja pipraga. Püreesta ühtlaseks. Lisa sulavõi ning püreesta veelkord. Eriti siidise tulemuse saamiseks suru läbi sõela. Hoia serveerimiseni külmas.

Super hästi sobib sibulamoosiga, mille retsepti kohe lisan :)

Allikas: Merit´i blogi: Hea toit, parem elu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar