kolmapäev, 23. juuli 2014

Vaniljemaitseline panna cotta maasikakastmega



400 ml vahukoort
400 ml 3,5% piima
200gr suhkrut (järgmine kord paneks veidi vähem)
1 vaniljekaun
4 zelatiinilehte (mina panin 6 lehte)

Pane koor, piim ja suhkur potti. Lõika vaniljekaun pikuti pooleks ja eemalda terava noaga seemned välja. Lisa seemned ja kaun potti ning lase segul madalal kuumusel keema tõusta segades kuni suhkur lahustub. Keera kuumus maha ja lase u. 10 min. maitsestuda, seejärel kurna läbi sõela, et eemaldada vaniljekaun ja võimalikud kaunakiud. Sõel ei tohiks olla väga tihe, sest vaniljeseemned peavad ilusti läbi sõela tulema.

Leota želatiinilehti kausis külmas vees vähemalt 5 minutit, seejärel pigist neist vesi välja ja lisa kuumale koore-piima segule ning sega kuni lehed lahustuvad. Vala segu vormidesse. Pane vormid vähemalt 3 tunniks külmkappi kuni panna cotta on ära tahenenud. Kui soovid panna cotta serveerimisel vormist välja kummutada, siis tee vormid enne kooresegu panemist külma veega märjaks ja vala segu märja vormi sisse. Et väljakummutamine paremini õnnestuks, võid vormid enne umbes 10-sekundiks panna kuuma vee sisse ja libistada noa vormi ja panna cotta vahelt läbi.

Peale: Purustasin lihtsalt kahvliga maasikad ja panin toormoosi panna cotta peale, kui serveerima hakkasin. Ei lisanud enam suhkrut, sest panna cotta on ise piisavalt magus.

Allikas: Silja blogi: Jagatud rõõm

http://siljafoodparis.blogspot.com/2012/05/vaniljemaitseline-panna-cotta.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar