laupäev, 25. mai 2019

Biskviitkattega rabarberi-plaadikook


Väga maitsev, kerge valmistadaja kiiresti valmiv kook.

PÕHI:
5dl jahu
300gr võid
1,5dl suhrut
Näpuotsatäis soola

TÄIDIS:
700gr rabarberit (retseptis oli 500-600gr)
5sl suhkrut
2tl kaneeli

KATE:
6muna
7sl suhkrut
8sl nisujahu

KAUNISTAMISEKS:
Tuhksuhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga, sega hulka vähese soolaga lisatud jahu. Rulli või vajuta lihtsalt näppudega tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru servad veidi kõrgemaks ja torka kahvliga augud sisse. Küpseta 225 kraadi juures 10 minutit.

Tükelda kooritud rabarberid, sega suhkru ja kaneeliga. Laota poolküpsenud koogipõhjale ja küpseta veel 10 minutit.

Samal ajal valmista katte jaoks biskviittainas. Vahusta munad suhkruga (võib kollase ja valge eraldi vahustada aga mina tegin koos) ja sõelu hulka jahu. Võta kook ahjust välja, vala tainas peale ja küpseta verl 10-15 minutit. Puista soovi korral üle tuhksuhkruga ja lõika ruutudeks.

Allikas: raamat "Rabarberikoogid ja magustoidud" sarjast 100 rooga

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar