pühapäev, 12. mai 2019

Väiksed pavlovad


Koostis:
5 munavalget
näpuotsaga soola
200gr suhkrut
2tl maisitärklist
1tl veiniäädikat
1tl vanillisuhkrut

Tõsta munad umbes 1 tund enne toatemperatuurile.
Eralda kollased valgetest ja jälgi, et munavalge sisse ei satuks vähimalgi munakollast.
Sega suhkur maisitärklisega.
Vahusta puhtas kausis munavalge koos soolaga algul väiksemal kiirusel, siis kiirust suurendades.
Kui on tekkinud pehme vaht, lisa suhkru-tärklisesegu. Vahusta suurel kiirusel kuni moodustub tihe, paks ja püsiv vaht. Vaht peaks korralikult läikima. Sega juurde äädikas ja vanillisuhkur ning mikserda veel paarkümmend sekundit.

Kalla munavalgevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi kas üks või mitu peopesasuurust munavalgevahu pesa. Väikeste pesade vormimiseks võid enne nt.klaasiga joonista ühesugused ringid küpsetuspaberile. Vajuta pesa keskelt madalamaks.

Tõsta eelsoojendatud ahju 150 kraadi juurde. Küpseta ilma ust avamata 10 minutit, siis alanda kuumust 110 kraadini ja küpseta veel 1,5 tundi.  Keera kuumus maha ja jahuta koogid alguses kinnise uksega ja siis ahjuuks irvakile jättes. Beseed võivad ahju kuivama jääda üleöö.

Serveerimisel lisa vahukoor (koos kohupiimapastaga) beseepesadesse. Lisa meelepäraseid marju, puuvilju või lisandeid.Serveeri kohe

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar