pühapäev, 31. juuli 2011

Beseerull vaarikate ja mustikatega

Beseerull:
4 munavalget
150 gr suhkrut
1tl kartuli- või maisitärklist
1tl vaniljesuhkrut
1tl valget veiniäädikat
1 dl mandlilaaste

Täidis:
200ml vahukoort
1 spl tuhksukrut
vaarikaid ja mustikaid (võib kasutada ka teisi marju)

Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa vähehaaval suhkur. Vahusta kuni besee on paks ja läikiv. Sega juurde äädikas, vaniljesuhkur ja tärklis.

Tõsta beseesegu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista peale mandlilaastud. Küpseta 160 kraadi peal 20 minutit + mina hoidsin veel 5 minutit 110 kraadi peal. Lase vormis jahtuda 2-3 minutit, siis kummuta puhta küpsetuspaberiga kaetud restile. Lase veel 5 minutit jahtuda.

Vahusta samal ajal tuhksukruga vahukoor. Määri saadud kreem 2/3 koogile ja lisa peale marjad ning keera rulli. Hoia kuni serveerimiseni külmas.

Allikas: mugandatud nami-namist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar