laupäev, 4. juuni 2011

Äädikamarinaadis sealihašašlõkk

Vaja läheb:
1 kg sea kaelakarbonaadi
2 mugulsibulat
2-3 tl meresoola

purustatud musta pipart
1 tl suhkrut
2 sl 30%-ist äädikat
1 dl vett
tilli ja/või peterselli (soovi korral)

õli

Lõika sea kaelakarbonaad  tükkideks. Aseta liha (soovitavalt mitte plastmassist) nõusse. Viiluta mugulsibul ja lisa lihale. Lahjenda äädikas 1 dl vees ning lisa lihale. Lisa sool, suhkur ja purustatud must pipar, soovi korral ka hakitud till ja/või petersell ning sega liha läbi. Võib ka kätega muljuda. Lase lihal marinaadis seista vähemalt üle öö või terve ööpäev. Aja liha vardasse, nirista peale veidi õli ja grilli kuumal sütel.

Kahjuks valmis šašlõkist ei jõudnud pilti teha:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar