laupäev, 25. juuni 2011

Esimene rullbiskviit


Maasikarull

Tegin esimest korda rullbiskviiti. Biskviit oli väga hea, kuid täidis oli veidikene rammus. Järgmine kord vähendaksin poole võrra vahukoore kogust ja asendaksin selle kohupiimapastaga.

Biskviit:
5 muna
2dl suhkrut
1dl jahu
1dl tärklist (mina panin kartulitärklist)
1 tl küpsetuspulbrit

Munavalged vahusta kõvaks vahuks. Munakollased vahusta suhkruga helekollaseks ja sega õrnalt munavalgega. Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning sõelu õrnalt segades munadele juurde. Valmis segu vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta u. 10 minutit 200 kraadi juures. Ahi peab kindlasti enne biskviidi ahju panemist olema saavutanud 200 kraadi.

Kummuta valminud biskviit koheselt teisele suhkuga kaetud küpsetuspaberile. Kata külma märja rätikuga ja jäta seisma kuniks teed kreemi.

Kreem:
200gr toorjuustu
400gr vahukoort
2 spl tuhkruhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
maasika toormoosi vastavalt soovile u.200gr
peale kaunistamiseks maasikaid
soovi korral ka piparmündi lehti

Vahusta toorjuust kohevaks vahuks. Vahusta eraldi vahukoor tuhksuhkru ja vaniljesuhkruga. Sega toorjuust ja vahukoor omavahel. See segu jaga mõtteliselt kaheks.

Määri biskviidile pool kreemist ja maasika toormoos (kindlasti võib kreemi ka enne juba maasika toormoosiga omavahel kokku segada). Keera ettevaatlikult ja tihedalt kook rulli. Määri rullile ülejäänud kreem ja kata maasikatega (soovi korral lisa ka piparmündi lehti).

Rulli mõlemad otsas tasuks enne serveerimist ära lõigata, siis jääb rull ilusam ja ise saab juba maitsta kuidas välja tuli:)

Soovitus on enne serveerimist lasta veidi seista rullil.

Allikas: Silx´i blogi


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar