laupäev, 4. juuni 2011

Kartuli-hakkliharoog


Minu poja üks lemmik toitudest.

Vaja läheb:
kartuleid
riivitud juustu
hakkliha
hakklihamaitseaine
sibul
piima
muna
piima
soola
pipart

Täpsed koostisosade kogused sõltuvad iga kord veidi erinevalt:)

Koori ja viiluta kartulid ning lao esimene kiht ahjuvormi põhja. Alumine kiht peab kindlasti olema kartulitest, et ei laguneks tõstmisel tükk laili. Prae sibul ja hakkliha. Maitsesta musta pipra ja hakklihamaitseainega. Vala sibulaga praetud hakkliha vormi karutlite peale. Lao uus kiht kartuleid. Sega muna, piim, sool ja pipar ning vala segu ahjuvormi. Vala piima juurde nii palju, et vormis olevad kartulid oleksid enam-vähem kaetud. Riivitud juustu võib panna nii peale, kui ka kihtide vahele. Mina panen juustu, siis kui umbes 30min on juba ahjus küpsenud.

Küpseta ahjus 175 kraadi juures 1h-2h (oleneb kartuliviilude paksusest).


Allikas: restsept saadud parimalt sõbrannalt Maaritilt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar