laupäev, 4. juuni 2011

Sealihašašlõkk õunamahla marinaadis


Vaja läheb:
1 kg sea kaelakarbonaadi
3,5 dl (kodust) õunamahla
1 dl teravamaitselist tomatikastet või ketšupit
1 suur sibul
3 spl oliiviõli
3 spl sojakastet
3/4-1 sl soola
3/4-1 tl purustatud musta pipart


Lõika liha 1,5-2 cm jämedusteks viiludeks ning siis omakorda paraja suurusega kuubikuteks, umbes 5-6 cm.

Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks.
Sega kokku õunamahl, tomatikaste või ketšup, oliiviõli, sojakaste, sool ja pipar ning maitse. Marinaad peab olema keskmisest soolasem ning väheke piprane. Vajadusel lisa veel maitseaineid.

Tõsta liha, viilutatud sibulad ja marinaad kaussi ning mudi sõrmedega läbi, et kõik ained omavahel seguneksid.


Kata kauss kilega ning jäta 24-48 tunniks marineeruma.

Paar tundi enne grillimist tõsta liha toatemperatuurile.


Valmis šašlõkist ei jõudnu kahjuks pilti teha.


Allikas: mugandustega Elise blogist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar