pühapäev, 26. juuni 2011

Pavlova

Koostis:
5 munavalget
soola
2,5dl suhkrut
2tl maisitärklist
2tl vanillsuhkrut
1 tl valge veini äädikat

Valmistamine:
Mikserda munavalged soolaga poolpehmeks vahuks ja lisa suhkur ning vahusta kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, äädikas ja vanillsuhkur ning vahusta veel. Tõsta munavalge vaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (joonista enne ring ette). Silu pealt ja jäta küljed veidi kõrgemad, siis saad keskele täidise panna.

Pane ahi soojenema 160 kraadi peale ja küpseta kooki 10 minutit, seejärel alanda kuumust 110 kraadi peale ja küpseta 1-1,5h. Lülita ahi välja ja jäta kook kinnise uksega tunniks ajaks ahju. Seejärel tee ahju uks irvakile ja las üleöö jahtuda.

Tõsta ettevaatlikult põhi koogialuse peale (ole ettevaatlik, see on rabe) ja kata soovipärase kattega. Mina vahustasin 200ml vahukoort 1spl suhkuga ja lisasin 200gr kohupiimapastat. Saadud massiga katsin koogipõhja. Kaunistasin maasikatega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar